Περλομπετών - Τσιμεντοκονίες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Το Perlobeton S, είναι θερμοηχομονωτικό ελαφροσκυρόδεμα με βάση τον διογκωμένο περλίτη (Perlomin) για γεμίσματα δαπέδων και δημιουργία ρύσεων στα δώματα. Το προϊόν είναι συσκευασμένο σε σάκκους, αναμιγνύεται με τσιμέντο και νερό και διαστρώνεται. Η επιφάνεια που προκύπτει είναι έτοιμη για την τελική στρώση.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

 • Με την διάστρωση του περλιτομπετόν έχουμε απευθεία τελική επιφάνεια προς επικόλληση κεραμεικών πλακιδίων, πλακών μαρμάρου, γρανίτη, μοκέτας και ασφαλτοπάνων χωρίς τη χρήση τσιμεντοκονίας. Aπαραίτητη προυπόθεση είναι η στρώση του περλομπετόν να έχει αντοχή σε θλίψη > 70 kg/cm2.
 • Βελτίωση της αντισεισμικής συμπεριφοράς
  Το περλιτομπετόν είναι ελαφρύ, μειώνει τα νεκρά φορτία της οικοδομής, βελτιώνοντας την αντισεισμική συμπεριφορά του κτιρίου σε περίπτωση σεισμών.
 • Ισχυρή τελική επιφάνεια.
  Η τελική επιφάνεια που προκύπτει είναι ισχυρή με μεγάλες αντοχές που φθάνουν μέχρι και 80 kg/cm2.
 • Εγγυημένη ποιότητα
  Η έτοιμη σε σάκκο συσκευασία αλλά και ο χρόνος ανάδευσης είναι παράμετροι μετρήσιμοι και ελενχόμενοι δίνοντας πάντα σταθερή σύνθεση σε ποιότητα σε αντίθεση με άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα τα οποία κατά την προετοιμασία τους έχουν πολλές φορές παραμέτρους που ρυθμίζονται εμπειρικά π.χ. το αφρομπετόν στο οποίο ένα από τα βασικά συστατικά του που είναι ο αέρας ρυθμίζεται εμπειρικά εξαιτείας των απλων σε κατασκευή και τεχνολογια μηχανών αφρομπετόν που υπάρχουν στην αγορά.Τέλος είναι αντλήσιμο στο ύψος ή σε απόσταση που απαιτείται χωρίς να αλειώνεται η ποιότητα του.
 • Το ενιαίο πάχος στρώσης του γεμίσματος λειτουργεί καλύτερα και μειώνει τις αστοχίες που παρατηρούνται σε άλλες λύσεις δύο στρώσεων.
 • Συμβατότητα θερμικής διαστολής Το περλιτομπετόν έχει τον ίδιο συντελεστή συστολοδιαστολής με τα κεραμεικά πλακίδια.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

 • Υψηλό κόστος σε πρώτες ύλες.
  Από τα ελαφρομπετόν που κυκλοφορούν στην αγορά το περλιτομπετόν έχει υψηλό κόστος σε πρώτες ύλες. Είναι ένα μειονέκτημα το οποίο αντισταθμίζεται στην περίπτωση που γίνει ενιαία διάστρωση ενός στρώματος για την απευθείας επικόλληση των πλακιδίων.
 • Ακατάλληλο για διάστρωση σε εξωτερικούς χώρους.
  Το περλιτομπετόν έχει ως βάση τον διογκωμένο περλίτη, ένα υλικό το οποίο είναι υδρόφιλο και απορροφά το νερό με συνέπεια την αύξηση του όγκου του μέχρι και 10% κ.ο. Το γεγονός αυτό το καθιστά ακατάλληλο για χρήση σε χώρους που θα δέχονται νερό και ταυτόχρονα είναι χωρίς υγρομόνωση.
Image
Image

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

 • Ξηρό φαινόμενο βάρος: 803 kg/m3
 • Συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας: λ10=0,134Κcal/hmoC
 • Συντελεστής θερμικής διαστολής: σ=7,610x10-6/K
 • Σταθμισμένος δείκτης ηχομείωσης: L’nτ,w = 65dB
 • Αντοχή σε φωτιά: άκαυστο
 • Αντοχή σε θλίψη: 35 kg/cm2 (250Kg τσιμέντο/ m)
                               75 kg/cm2 (333Kg τσιμέντο / m3)
                               80 kg/cm2 (400Kg τσιμέντο / m3)

ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Εφαρμογή περλομπετόν σε δάπεδο

1. Οπλισμένο σκυρόδεμα
2. Περλομπετόν
3. Πλακίδια ή μάρμαρο με κόλλα

Εφαρμογή περλομπετόν σε δώμα

1. Οπλισμένο σκυρόδεμα
2.Φράγμα υδρατμών (εάν συνιστάται)
3. Θερμομονωτικό
4. Περλομπετόν
5. Στεγάνωση
6. Βατή επιφάνεια
7. Αρμός διαστολής(εάν συνιστάται)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Σειρά εργασιών:

1. Αλφαδιάζουμε με πήχεις (στράτζα)

2. Διαβρέχουμε την επιφάνεια ώστε να αυξηθεί η πρόσφυση του περλομπετόν στο υπάρχον υπόστρωμα, διαστρώνουμε το μίγμα και πηχάρουμε «τραβηχτά» πάνω στα στράτζα.

3. Το περλομπετόν, αναμιγνύεται σε αναλογία 250 kg(κατ'ελάχιστο) τσιμέντο ανά κυβικό περλομπετόν και νερό. Εαν θέλουμε να αυξήσουμε την αντοχή αυξάνουμε την ποσότητα του τσιμέντου. Σε όλες τις περιπτώσεις το μίγμα πρέπει να ανακατεύεται καλά και να είναι πλαστικό και σφιχτό.

4. Σε περίπτωση γέμισματος πάνω απο 15 πόντους, ασταρώνουμε πρώτα την επιφάνεια στο μισό ύψος και μετά απο 2-3 ώρες (ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ) ολοκληρώνουμε την εργασία του γεμίσματος.

5. Το περλομπετόν, τρίβεται με την πήχυ (όπως η τσιμεντοκονία) μετά απο 2-3 ημέρες.

6. Σε περίπτωση διάστρωσης σε δώματα, μπαλκόνια, ενιαίες εσωτερικές επιφάνειες πάνω απο 50m2 συνιστάται περιμετρικός αρμός πάχους 1-2 cm. Η επικόλληση πλακιδίων πρέπει να γίνεται μετά απο 4-5 ημέρες του θερινούς μήνες, και μετά 8-10 ημέρες τους χειμερινούς, απο την ημέρα διάστρωσης, για πάχη μέχρι 7-8 cm. ΠΕΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ: το Perlobeton S όπως και όλα τα ελαφρομπετόν της αγοράς μπορούν να χρησιμποιηθούν: Στην διαμόρφωση κλίσεων Στο γέμισμα πατωμάτων Στην εξομάλυνση στέγης Στο γέμισμα μεταλλικού φέροντος οργανισμού (μεσοπατώματα, πατάρια, κ.α)

ΠΕΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:

το Perlobeton S όπως και όλα τα ελαφρομπετόν της αγοράς μπορούν να χρησιμποιηθούν:

 • Στην διαμόρφωση κλίσεων
 • Στο γέμισμα πατωμάτων
 • Στην εξομάλυνση στέγης
 • Στο γέμισμα μεταλλικού φέροντος οργανισμού (μεσοπατώματα, πατάρια, κ.α)

ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΝΩΣΕΙΣ


Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας στα social media

Πληροφορίες

Σκρα 68, Ελευθέριο Κορδελιό
Τ.Κ. 563 34 Θεσσαλονίκη
2310 785.187
6946037764
info@monoseisnikos.gr | monoseisnikos@gmail.com

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες... Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.